אודות העמותה
הקמת העמותה
לאחר מלחמת יום הכיפורים והשרות הארוך של כחצי שנה עד לשחרור חזרנו למשפחותינו וניסינו לחזור לשגרה.
נוסדו עמותות גדודיות לטיפול בהנצחת חללי הגדוד, כל גדוד בדרכו. הוקמו אנדרטאות גדודיות ביער המגינים ליד צומת נחשון.
בביקור מפקד החטיבה אל"מ אריק דוידי בגדוד 410 במהלך אימון הגדוד במילואים, עלתה השאלה מדוע לחטיבה עם מורשת קרב מפוארת כזו, אין עמותת הנצחה חטיבתית במקום העמותות הגדודיות, דבר שגם יחזק את הקשר בין הגדודים והחיילים המשרתים בחטיבה, אלו שלא לחמו במלחמת יום הכיפורים . כפי שהציג זאת המח"ט למפקדים במהלך הביקור, ראוי שההנצחה והמורשת החטיבתית יהיו נר לרגלי כל לוחמי החטיבה לדורותיהם. כל זאת מתוך ההבנה שחטיבה היא הגוף הנכון להנצחה ולמורשת ולא הגדודים.
אריק דוידי במחויבותו הרבה לנושא ההנצחה הרים בעצמו את הכפפה ופנה למפקדי הגדודים ואנשים נוספים שהיו בעמותות הגדודיות וכך הוקמה העמותה החטיבתית ונרשמה כעמותה ב 1997. המח"ט הציב את נושא הקמת העמותה ושימור מורשת החטיבה כאחד הנושאים המרכזיים בתוכנית העבודה השנתית של מפקדת החטיבה. בין המטרות שהוגדרו היו : הקמת גוף הנהלה לעמותה שתפעל להנצחה בכל דרך לרבות: אנדרטה בלטרון, הנחת זרים על קברי החללים ביום הזיכרון וקשר עם המשפחות. מטרה נוספת הוגדרה כהנחלת מורשת החטיבה: תיעוד סיפורי הקרבות, סרטים, ספרים תמונות וסיפורי לוחמים. כמו כן הוחלט להמשיך בהנחת זר על קברי החללים ביום הזכרון – מסורת שהייתה נהוגה בחלק מהגדודים. הוחלט גם על קיום מפגש שנתי בחוה"מ סוכות ובו טקס זיכרון ומפגש חברים.
.
רישום העמותה
העמותה להנחלת מורשת ולהנצחת חללי חטיבת נתיבי האש (600) לדורות (ע"ר) נרשמה בתאריך 3/11/1997 ומספרה 580310662, שינתה את שמה לעמותת חטיבה 600 "נתיבי האש" (ע"ר) בתאריך 17/04/2012
מוסדות העמותה
העמותה היא גוף מוסדר על פי חוק העמותות בישראל ומפוקחת על ידי רשם העמותות. העמותה עומדת בכל הקריטריונים והיא נבחנת ונבדקת בכל שנה על ידי ועדת הביקורת, היועמ"ש ועל ידי רשם העמותות. העמותה היא מלכ"ר.
ההנהלה העמותה
יובל וייס – יו"ר
נרקיס אהרון – ממלא מקום יו"ר, הנצחה – אתר האנדרטה, הנחת זרים על קברי החללים ביום הזיכרון ופרויקטים
איתן כהן – מרכז נושא אתר האינטרנט
אריה בשן – מרכז הכנת חומרי הנצחה לאתר
רוני לניאדו – קשר משפחות שכולות
שמעון היבש – מרכז נכסים ותרומות
שמעון שרון – גזבר
איבי רותם – חבר
שלום ניסים – חבר
חנן צימרמן – חבר
דרור בן הרואה – חבר
גבי בר גיורא – מרכז פייסבוק ותקשורת דיגיטלית
אלי נוסבאום – חבר
ועדת ביקורת
עובד מעוז
ערן גרשון
יועץ משפטי
ראובן הרן
הגוף הכללי של העמותה
מורכב מחברי העמותה ומרכיב את "האסיפה הכללית", מונה כ 250 חברים (כולל ההנהלה) אשר מנויים דרך קבע על מערכת הדיוור, משתתפים בפעילויות השטח ובפעילות האינטרנטית.
חבר בעמותה הוא כל מי ששירת בחטיבה 600, ומי שיש לו זיקה לחטיבה 600 מתקופת מלחמת יום הכיפורים ועד לפירוק החטיבה בשנת 2004, והוא רשום, או ירשם כחבר העמותה על ידי שליחת מכתב בדואר אלקטרוני או רגיל להנהלת החטיבה עם פרטי התקשורת שלו וציון זיקתו לחטיבה.
חברי העמותה אינם נדרשים לשלם דמי חבר והם תורמים לפי יכולתם ומצפונם.
כספים ובקרה
העמותה מתקיימת מתרומות בלבד, אין לה כל מקורות מימון אחרים בשלב זה.
העמותה איננה משלמת משכורות או הוצאות לאף אחד! כל העוסקים בהפעלת העמותה עושים זאת בהתנדבות ועל חשבונם האישי.
ניהול הכספים מבוצע על ידי הגזבר. לעמותה יש שלושה מורשי חתימה אשר שניים מהם נדרשים לאשר כל הוצאה בחתימתם. הנהלת החשבונות מבוצעת על ידי רואה חשבון חיצוני.
ניהול הכספים מבוקר על ידי ועדת הביקורת בראשות עובד מעוז ורו"ח ערן גרשון.
כל המערך נבדק ופועל גם על ידי היועץ המשפטי עו"ד ראובן הרן.
יושבי ראש העמותה מאז הקמתה
העמותה נוסדה ב 1997 להלן היו"רים ותקופת פעילותם.
2017- יובל ויס טל' 052-3656904 מייל – yuvalinbox@gmail.com
2015 – 2017 אייבי רותם טל' 054-4605046 מייל – aberotem4000@gmail.com
2013 – 2015 דני דוידי טל' 052-9598913 מייל – dandav28@gmauk
2010 – 2013 הרצל רבה טל' 052-6905400 מייל – herzelraba@gmail.com
2008 – 2010 דני קריאף טל' 052-2777486 מייל – danny747@bezeqint.net
2005 – 2008 חני אורון טל' 054-7860009 מייל – hanioron@gmail.com
2002 – 2005 הרצל רבה טל' 052-6905400 מייל – herzelraba@gmail.com
2000 – 2002 יוני נוקד טל' 052-2555173 מייל – ynoked@gmail.com
1997 – 2000 אייבי רותם טל' 054-4605046 מייל – aberotem4000@gmail.com
הקמת האנדרטה
על בסיס החלטת וועד העמותה החלה וועדת ההנצחה לטפל בהקמת האנדרטה החטיבתית באתר "יד לשריון" ביער העוצבות בלטרון.
הוועדה פנתה לפסלים אומנים בבקשה להציע דגמים והוצגו לה חמישה דגמים. בישיבה שהתקיימה בביתו של דוד שנהב ז"ל נבחר הפסל של הפסל יואל שמוקלר. פסל מבטא פגיעה בגלגל החיים ומסמל גם פגיעה בגלגל המרכוב של הטנק. דוד שנהב החליט לתרום את האנדרטה לעמותה והיא הוצבה ביום 10 באוקטובר 1998 מעל רחבת האתר האוגדתי שהקים "יד לשריון".
לאנדרטה שני מפלסים בנויים ומגוננים שיוצרים לה רצף עם רחבת האוגדה. הם תוכננו ע"י האדריכל בני שדמי לוחם בחטיבה והוקמו ע"י קק"ל וקבלנים פרטיים.
ברחבה התחתונה הצבנו מפה שמתארת את קרבות החטיבה והצבנו עמדת שמע שמסבירה את המפה ומספרת את סיפור החטיבה במלחמה, בעברית ואנגלית.
הוספנו לעמדה גם ברקוד שבסריקתו מחבר את המבקר באנדרטה ישירות לאתר חללי החטיבה ומאפשר כך הכרות אישית עם חללי החטיבה וסיפור לחימתם.
בשנת 2021 העמותה השקיעה רבות בשדרוג רחבת ההתכנסות, הוגדל אזור הישיבה, נוספו מעקות וסולקו מפגעים וכן הוסף שביל בטון שמנגיש את עמדת השמע והמפה לכל. עבודת התכנון האדריכלי של פרוייקט שדרוג האנדרטה נעשתה ונתרמה ע"י חברנו אדריכל הגנים, בני שדמי.
תמונות מהקמת האנדרטה
הזמנה לטקס הסרת הלוט לאנדרטת חללי חטיבה 600 נתיבי האש
מפגש סוכות
אחת לשנה בחול המועד סוכות אנו נפגשים לטקס זיכרון ומפגש חברים ליד האנדרטה ביער העוצבות ב"יד לשריון" בלטרון.
תאריך זה נבחר משום שבסוכות עדיין היינו באפריקה לאחר הקרבות, ומשום שהוא מאפשר גם למשפחות שומרות מסורת להגיע לטקס.
הטקס הראשון היה ב 15.10.1998 בסימן הסרת הלוט מהאנדרטה שרק הוקמה. הנחה את הטקס מר מנחם מיכלסון ( מאנשי דובר צה"ל שליווה החטיבה בעת המלחמה.
מאז אנו נפגשים מדי שנה לזכור להזכיר ולהיזכר בחברים ובמלחמה.
המפגש התפתח וקיבל אופי של מפגש חברים והמשפחות השכולות, טקס הנצחה שכל שנה מדגיש נושא אחר: פצועים, שבויים ועוד, ולעיתים מפגש מיוחד באודיטוריום שבמשטרת לטרון שמוקדש לדיון, הרצאה, הצגה ועוד.
עם השנים מגיעים לטקס ולמפגש החברים והמשפחות השכולות יותר ויותר חברים. בשנים האחרונות השתתפו מעל 300 איש.
הזמנה לטקס הסרת הלוט לאנדרטת חללי חטיבה 600 נתיבי האש
כנס סוכות התשנ"ט
הפצת מורשת החטיבה
במטרה להפיץ את מורשת החטיבה, העמותה יוזמת מפגשים וגם נענית לפניות בכדי להציג ולספר את סיפורה של החטיבה, במקומות שונים בארץ.
הדבר נעשה בקורסי מפקדים בצה"ל, בבתי ספר, בבתי הלוחם ובמקומות נוספים.
ההרצאות מועברות ע" לוחמי החטיבה.
הנחת זרים
הנחת זרים בשם החטיבה על קברי חללי החטיבה הוא אולי הפרויקט המשמעותי ביותר הממחיש את הקשר שלא ינתק, בינינו ותיקי חטיבה 600 לבין החברים שמסרו נפשם ומשפחותיהם.
הפרויקט הוא המשכו של מנהג שתחילתו בחלק מהגדודים, במסגרת העמותות הגדודיות.
כל הפעילות בפרויקט זה היא בהתנדבות של לוחמי החטיבה ועכשיו משתתפים בה גם בני המשפחות השכולות.
לחטיבה היו 119 חללים במלחמת יום הכיפורים, לאחר המלחמה נהרגו בפעילות צבאית ובפח"ע עוד שני חברים. ברבות השנים גם הבנים שלנו התגייסו לצבא ותרמו את חלקם, לצערנו שני בנים – שרון אלמקיאס ויותם לוטן – נהרגו בלבנון.
אנו מניחים זרים על 123 קברים בכל חלקי הארץ מקריית שמונה וקיבוץ שמיר בצפון ועד דימונה וקיבוץ אורים בדרום.
כ- 50 מתנדבים המניחים זרים במימון עצמי ומוסיפים סרט בשם העמותה "בנתיבי האש 600". חלקם דואג להניח זר גם בכל שאר קברי החללים בבית הקברות.
אתר האינטרנט של עמותת חטיבה 600
בשנת 2006 החליט וועד העמותה להקים אתר לעמותה שייעודו יהיה ליצור דרך לקשר בין הלוחמים, אפשרות להעביר הודעות, ומקום מסודר להציג את מורשת החטיבה, תמונות, ספרים, חוברות פלוגתיות ועוד. אתר שישמש כמרכז הנצחה לחללי החטיבה ובעיקר יהווה מרכז נתונים שלנו ושל שארי החללים שיאפשר וישפר קשר באמצעות כתובת פיזית, טלפונים ומייל, בין הוועד ללוחמים, למשפחות השכולות וביניהן לבין עצמן. את הקמת האתר ליווה יוני נוקד חבר וועד העמותה.
בשנת 2015 החליט וועד העמותה לבנות אתר חדש בטכנולוגיה עדכנית לתקופה. האתר חודש, שודרג ועודכן, הן בהיבט החזותי-גרפי והן בהיבט הנגשת החומר ו ה"ידידות למשתמש" ואופיין על ידי גבי בר גיורא ואיתן כהן חברי וועד העמותה.
העבודה נמסרה לחברה חיצונית, ניהול הפרויקט נעשה על ידי איתן כהן חבר חבר הוועד ואחראי על אתר האינטרנט.
המוטיב העיקרי בעיצוב האתר הינו אנדרטת החטיבה בפארק עוצבות השריון בלטרון. לצורך הנגשת אתר הזיכרון והאנדרטה שבלטרון, נבנה סיור וירטואלי המאפשר לכל אחד לבקר וירטואלית באנדרטה בזמנו החופשי, לראות את המקום, לראות את מפת הקרבות ולשמוע הסבר על מהלכם על ידי הפעלת עמדת השמע.
באתר נבנה גם קיר זיכרון וירטואלי בו מוצגות תמונות הנופלים ומוקדש חדר הנצחה אישי לכל אחד מהם, בו כוננית עם מגרות לאחסון חומרי ההנצחה: ספור חייו, תמונות, סרטים, כתבים ודברים לזכרו.
קבוצת הפייסבוק של עמותת חטיבה 600
כדי לשפר את התקשורת בין החברים וכדי להתאים עצמנו לתקופה הציע גבי בר גיורא להקים קבוצת פייסבוק לעמותה. וועד העמותה קיבל את ההצעה והחליט כי את הקבוצה ינהלו גבי בר גיורא, איתן כהן ואלי הררי.
הוחלט גם, כי ננצל פלטפורמה זו כדי לשפר נושא הנצחת החללים וכי כל חלל יוזכר בקבוצה במועד יום ההולדת שלו (בשונה מהנוהג להזכיר יום פטירה) כך שנוכל להיזכר ולהזכיר כל חלל במעין יום הולדת. פרויקט זה מנהל בכישרון רב תוך השקעה רבה חברנו אלי הררי.
עם זאת, קבוצת הפייסבוק פתוחה לכל וכל אחד מחבריו יכול להעלות בו "פוסט" על דעתו ואחריותו הבלעדית והנאמר בו איננו משקף את עמדת העמותה. העמותה אינה מתערבת בתכנים, אך תסיר תכנים פוגענים וכאלו שחורגים מכללי הקבוצה.
לקבוצת הפייסבוק של החטיבה לחצו כאן
סרט חטיבה 600
עם הקמת עמותת החטיבה, הציבו חבריה לעצמם מספר מטרות, אחת המטרות החשובות הייתה הפקת סרט, שיציג את פעילות החטיבה במלחמה. אייבי רותם, יו"ר וועד העמותה, גייס תסריטאית צעירה בשם נועה הרניק. נועה נפגשה עם חברי וועד העמותה וביקשה שיביאו לה חומרים שונים: יומני מלחמה, תמונות וסרטים שצולמו. כמו כן, גובשה רשימת מרואיינים מומלצים ממפקדת החטיבה ויחידותיה.
לאחר קיום הראיונות ובדיקת המידע שהועבר אליה, גיבשה נועה תסריט, שהוגש לבדיקת חברי וועד העמותה. התסריט שיקף את כל שלבי המלחמה, החל מהגיוס ביום הכיפורים, ההצטיידות הלקויה ותיאורי כל הקרבות, על הצלחותיהם ומחדליהם. בנוסף, התסריטאית שזרה בתסריט בנאמנות את גבורת הלוחמים וכאבם.
בישיבת וועד העמותה שנועדה לאשר את התסריט, התנגד התורם העיקרי לרוח התסריט, שלדעתו לא שיקף במידה מספקת את גודל הניצחון במלחמה ואת אומץ חיילי החטיבה. לדעתו, התסריט עסק יתר על המידה בהיבטים השליליים של המלחמה. לאור הסתייגות התורם מהתסריט שהוצג , הופסק הקשר עם התסריטאית ותהליך הפקת הסרט נעצר בשל העדר תקציב.
בחודש מאי 2000, התקיימה השקת הספר "לגעת בעצב החי", שכתב יוני נוקד, שליש גדוד 409. בהשקה השתתפו חיילים רבים מהגדוד, שאותרו על ידי כותב הספר. מספר ימים לאחר המפגש, התקשר ליוני חייל זועם בשם חיים רבינוביץ', שהשתתף במלחמה, אך עזב את הגדוד והקשר עימו ניתק. חיים כעס מאוד על שלא זומן לערב השקת הספר, ויוני הזמין אותו לביתו. לאחר מספר שעות של מפגש מרגש והעלאת זיכרונות, יצא חיים עם עותק של הספר בידו ועם התחייבות מצידו לתרום תרומה נדיבה למימון הסרט, שהעמותה טרם הפיקה. חיים קיים את הבטחתו. הביא את הצלם-עורך מוטי הופריכטר. מוטי ביצע "חריש עמוק" בעזרת וועד העמותה, בראיונות של אנשי החטיבה וצבר שעות צילום רבות. לאחר שגיבש את כל הראיונות לסרט אחד, התבקשו מפקדי היחידות לאשר את אמיתות הנתונים, כפי שקיבלו ביטוי במוצר המוגמר. לאחר שלב זה, אושרה גרסתו הסופית של הסרט בשנת 2005. סרט החטיבה 70 דקות, תקציר הסרט 30 דקות, סרט עם כתוביות באנגלית.
כתב הטלוויזיה, רוני דניאל, אשר צפה בסרט, הכין כתבה על החטיבה, שעד להכנת הסרט לא זכתה פעילותה במלחמה לאזכור פומבי כלשהו. הכתב ביטא את תחושות לוחמיה לגבי החשיפה המועטה לה זכתה החטיבה בסרט בסיקור תפקידה במלחמת יום הכיפורים. הכתבה שודרה במוצאי יום הכיפורים 2005 ב"פריים-טיים", מייד אחרי מהדורת החדשות שפתחה את השידורים בתום הצום. בעקבות הכתבה הזמין ראש הממשלה דאז, מר אריאל שרון, שהיה מפקד האוגדה בזמן המלחמה, את נציגי החטיבה למפגש בלשכתו בקריה בת"א. המפגש, שהתקיים ב- 1.12.2005, היה מרגש מאוד. למפגש הוקצתה שעה אחת בלבד, אך הוא התארך מאוד, חרף ניסיונותיה של מנהלת הלשכה להביא לסיומו עקב הלו"ז הצפוף. בהתרגשות ובסערת נפש תיאר אריק בפני משתתפי הפגישה את תחושותיו הקשות בנושא ההסתערות על "מיסורי" בשלהי המלחמה. לצערנו, את הבטחתו להשתתף עימנו בכנס החטיבתי הבא, כבר לא יכול היה לממש עקב מחלתו. סרט הפגישה עם ראש הממשלה אריאל שרון
ספרי החטיבה
בשנת 1977 יצא לאור ספר החטיבה הראשון שערך אלי גור אשר במהותו היה מעיין יומן קרב ובעיקר ציין את 119חללי המלחמה.
בשנת 2017 החליט חזי בצלאל לוחם בחטיבה להוציא ספר/סרט על מלחמת יום כיפור, בהתחלה התלבט האם יהיה זה סיפור פלוגה ג בגדוד 407, או סיפור הגדוד. בהתייעצויות שעשה עם אהוד גרוס ז"ל סוכם שכדאי שהספר יספר את סיפור החטיבה. חזי הביא את הסופרים אילן כפיר ודני דור שייכתבו ויערכו את הספר. הוקם צוות ליווי נציג מכל גדוד שילווה, יכוון ויעזור לסופרים להיפגש עם האנשים שהם בוחרים ויעזור להבין את מהלכי הלחימה במלחמה.
מטרת הספר הייתה להכיר את מארג הלוחמים בחטיבה ולא רק את סיפורי הקרבות. להדגיש גם את פעילות "תומכי הלחימה" שהיו איתנו בחזית תחת אש ואפשרו לחטיבה להילחם.
בשנת 2018 יצא הספר לאור בהוצאת משכל של ידיעות אחרונות. המהדורה הראשונה הייתה של 1,000 ספרים.
לאור הערות החברים עלה הרצון/צורך לשפר תמונות החללים בספר ומספר תיקונים של טעויות שונות הוחלט על הוצעה שנייה לספר. ו ב 8.2019 הופקה מהדורה נוספת ע"י קותי טפר של 200 ספרים.
ספרים שנכתבו ע"י לוחמי החטיבה:
"בשבי המצרי במלחמת יום הכיפורים" –כתב ע"י אבי וייס
"לגעת בעצב החי" –כתב ע"י יוני נוקד
"פשוט שריונר" – כתב ע"י עופר עידן
כמו כן מנחם בן שלום עשה מחקר מעמיק על קורות החטיבה במלחמה והוציא המחקר כספר. "השעות יומן מלחמה"
תרומות
1. העמותה נזקקת לתרומות שיאפשרו לממן הקמת אמצעים נוספים, שיפור אתר ההנצחה בפארק העוצבות בלטרון ושיפור אתר האינטרנט, יצירת ערכות מור"ק, טיפוח הקשר עם חברי העמותה, החטיבה והמשפחות השכולות.
2. כל חבר מוזמן לתרום לעמותה כפי יכולתו באמצעים הבאים:
- העברה בנקאית לחשבון העמותה בבנק מזרחי טפחות , סניף קריית אונו (467) חשבון מס' 253490.
- משלוח המחאה לפקודת "עמותת חטיבה 600 נתיבי האש" (למוטב בלבד) לאהרון נרקיס קיבוץ נען 7682900 בדואר רגיל או רשום.
- תשלום דיגיטלי באמצעות כרטיס אשראי או בביט בלחיצה על תמונת "קופת ההתרמה" למטה.
3. ניתן לרכוש קלטות עם סרט החטיבה בעלות של 100 שח, כובע מצחייה עם שם וסמל החטיבה אצל שמעון היבש 052-6031444 בעלות של 25 ש"ח או בכנסים.
4. לרכישת הספר "בנתיבי האש" במחיר 50 ש"ח (למשלוח בדואר 70 ש"ח) נא לפנות טלפונית או באמצעות המייל לאהרון נרקיס,
נייד: 052-8284413, מייל: narkiss48@gmail.com
לתרומה לחץ על התמונה
סיכומי ישיבות
02/12/2024 פרוטוקול ישיבת הוועד המנהל – נערכה בזום 25/11/2024 להורדת הקובץ לחץ כאן
01/08/2024 פרוטוקול ישיבת הוועד המנהל – נערכה בזום 30/07/2024 להורדת הקובץ לחץ כאן
16/07/2024 פרוטוקול ישיבת הוועד המנהל – נערכה בזום 11/07/2024 להורדת הקובץ לחץ כאן
22/01/2024 – פרוטוקול ישיבת הוועד המנהל 22/01/2024 – להורדת הקובץ לחץ כאן
09/08/2023 – פרוטוקול ישיבת הוועד המנהל 09/08/2023 – להורדת הקובץ לחץ כאן
27/03/2023 – פרוטוקול ישיבת הוועד המנהל לישיבה שהתנהלה בזום 27/03/2023 – להורדת הקובץ לחץ כאן
27/12/2022 – פרוטוקול ישיבת הוועד המנהל 27/12/2022 – להורדת הקובץ לחץ כאן
14/09/2022 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 14/09/2022 – להורדת הקובץ לחץ כאן
10/05/2022 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל – זום 10/05/2022 – להורדת הקובץ לחץ כאן
09/11/2021 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 09/11/2021 – להורדת הקובץ לחץ כאן
06/05/2021 – פרוטוקול אסיפה כללית 06/05/2021 – להורדת הקובץ לחץ כאן
06/05/2021 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 06/05/2021 – להורדת הקובץ לחץ כאן
16/12/2019 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 16/12/2019 – להורדת הקובץ לחץ כאן
13/08/2019 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 13/08/2019 – להורדת הקובץ לחץ כאן
04/06/2019 – פרוטוקול אסיפה כללית וישיבת הועד המנהל 04/06/2019 – להורדת הקובץ לחץ כאן
01/11/2018 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 01/11/2018 – להורדת הקובץ לחץ כאן
04/07/2018 – פרוטוקול אסיפה כללית 04/07/2018 – להורדת הקובץ לחץ כאן
26/04/2018 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 26/04/2018 – להורדת הקובץ לחץ כאן
23/11/2017 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 23/11/2017 – להורדת הקובץ לחץ כאן
01/07/2017 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 01/07/2017 – להורדת הקובץ לחץ כאן
29/11/2016 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 29/11/2016 – להורדת הקובץ לחץ כאן
04/07/2016 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 04/07/2016 – להורדת הקובץ לחץ כאן
20/04/2016 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 20/04/2016 – להורדת הקובץ לחץ כאן
01/02/2016 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 01/02/2016 – להורדת הקובץ לחץ כאן
22/10/2015 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 22/10/2015 – להורדת הקובץ לחץ כאן
30/7/2015 – פרוטוקול ישיבת הועד המנהל 30/07/2015 – להורדת הקובץ לחץ כאן
11/06/2015 – פרוטוקול ישיבת ועד העמותה מיום 11/06/2015 – להורדת הקובץ לחץ כאן
25/02/2015 – פרוטוקול ישיבת ועד העמותה מיום 25/02/2015 – להורדת הקובץ לחץ כאן
16/11/2014 – סיכום ישיבה הנהלת העמותה מיום 13/11/2014 – להורדת הקובץ לחץ כאן
23/09/2014 – פרוטוקול ישיבה ועד העמותה מיום 22/09/2014 – להורדת הקובץ לחץ כאן
7/8/2014 – פרוטוקול ישיבה ועד העמותה מיום 7/8/2014 – להורדת הקובץ לחץ כאן
2/6/2014 – סיכום ישיבה הנהלה 1/5/2014 – להורדת הקובץ לחץ כאן
25/3/2014 – פרוטוקול אסיפת כללית 25/3/2014 – להורדת הקובץ לחץ כאן
24/3/2014 – תוכנית אב 2014 – להורדת הקובץ לחץ כאן
1/9/2014 – סיכום ישיבת הנהלה מיום 9/1/2014 – להורדת הקובץ לחץ כאן
7/11/2013 – סיכום ישיבת הנהלה מיום 5/11/2013 – להורדת הקובץ לחץ כאן
14/8/2013 – סיכום ישיבה הנהלה מיום 14/9/2013 בנושא אירועי ה40 מלחמת יוה"כ – להורדת הקובץ לחץ כאן
22/7/2013 – סיכום ישיבה הנהלת העמותה מיום 18/7/2013 – להורדת הקובץ לחץ כאן
3/4/2013 – פרוטוקול ישיבת הנהלה 3/4/2013 – להורדת הקובץ לחץ כאן
21/2/2013 – פרוטוקול אסיפה כללית – להורדת הקובץ לחץ כאן
2/12/2012 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה 2/212/2012 – אין קובץ
23/8/2012 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה 23/8/2012 – להורדת הקובץ לחץ כאן
28/5/2012 – סיכום ישיבת ועל מנהל מיום 23/5/2013 – להורדת הקובץ לחץ כאן
29/3/2012 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה 28/3/2013 – להורדת הקובץ לחץ כאן
25/12/2012 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 25/12/2012 – להורדת הקובץ לחץ כאן
14/7/2011 – פרוטוקול ישיבת תאום עם החטיבה מיום 14/7/2011 – להורדת הקובץ לחץ כאן
14/7/2011 – סיכום פגישה נציגי העמותה עם מפקד חטיבה 600 – 14/7/2011 – להורדת הקובץ לחץ כאן
12/6/2011 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 2/6/2013- להורדת הקובץ לחץ כאן
3/32011 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 3/3/2013- להורדת הקובץ לחץ כאן
17/2/2013 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 2/2/2011- להורדת הקובץ לחץ כאן
6/1/2011 – אסיפה כללית – סיכום ישיבה – להורדת הקובץ לחץ כאן
26/3/2010 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 19/3/2010 – להורדת הקובץ לחץ כאן
8/11/2009 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה 8/11/2009 – להורדת הקובץ לחץ כאן
21/8/2009 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה 21/8/2009 – להורדת הקובץ לחץ כאן
2/3/2009 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה 2/3/2009 – להורדת הקובץ לחץ כאן
5/2/2009 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 5/2/2009 – להורדת הקובץ לחץ כאן
9/8/2008 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 6/8/2009 – להורדת הקובץ לחץ כאן
29/12/2007- סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 9/12/2007 – להורדת הקובץ לחץ כאן
1/11/2007 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 24/10/2007 – להורדת הקובץ לחץ כאן
28/8/2007 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 28/8/2007 – להורדת הקובץ לחץ כאן
10/5/2007 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 10/5/2007 – להורדת הקובץ לחץ כאן
7/3/2007 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 7/3/2007 – להורדת הקובץ לחץ כאן
26/1/2007 – אסיפה כללית 25/1/2007 – להורדת הקובץ לחץ כאן
11/1/2007 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 11/1/2007 – להורדת הקובץ לחץ כאן
22/10/2006 – סיכום ישיבת הנהלת העמותה מיום 18/10/2007 – להורדת הקובץ לחץ כאן
תודות
העמותה מודה לאלו שתרמו וסייעו לקידום מטרותיה. יבואו על הברכה:
דוד שנהב – מקים אנדרטת החטיבה בפארק העוצבות בלטרון.
חיים רבינוביץ – מפיק הסרט: "עוצבת נתיבי האש – סרט מורשת".
איתן הכהן – על הסיוע השנתי ברכישת הסרטים לזרי הפרחים, שחיילי החטיבה מניחים בבתי הקברות.
חזי בצלאל – על תרומתו שאיפשרה את כתיבת הספר "בנתיבי האש".
דני דור ואילן כפיר – כותבי הספר "בנתיבי האש" שהשקיעו בו הרבה כשרון ושפע רצון-טוב.
משרד הביטחון, אגף הנצחה ומשפחות, היחידה להנצחת החייל – על אישור השימוש ברשומות אתר האינטרנט "זכרנו את כולם" ועל הסיוע במתן רשומות אלו.
משרד הביטחון, ההוצאה לאור ולהוצאת "מערכות" – על האישור להעלות לאתר את הספרים: "בשבי המצרי במלחמת יום הכיפורים – יומנו של שריונר", מאת אבי וייס ואת הספר "לגעת בעצב החי", מאת יוני נוקד.